Росія відповість за анексію Криму у суді, – Сергєєв

Політика, Читай
Фото: pixabay.com

Фото: pixabay.com

На Росію чекає міжнародний суд за за окупацію Криму та агресію на Донбасі. Про це заявив Юрій Сергєєв, голова постійного представництва України при  Організації Об’єднаних  Націй, на засіданні Ради безпеки у Нью-Йорку, повідомляє УНІАН.

“Практично рік тому у лютому-березні 2014 року Російська Федерація пішла на маніпуляцію основними принципами ООН, а саме правом на самовизначення і правом на захист для того, щоб створити фіктивний юридичний привід для вторгнення в Україну. В результаті цього Російська Федерація окупувала та анексувала частину суверенної території України, Автономну республіку Крим і місто Севастополь. Рано чи пізно Російська Федерація повинна буде постати в суді за злочини та агресію проти України”, – зазначив посол України.

У березні 2014 р. Російська Федерація на основі  так званого “референдуму” приєднала Крим та Севастополь, а також розпочала надавати військово-технічну підтримку  самопроголошеним республікам на Донбасі. Генеральна Асамблея ООН 27 березня прийняла резолюцію на підтримку територіальної цілісності України, відмовившись визнати анексію Криму.

 

 

Схожі новини:

Коментарі