Омбудсмен: Крим – це півострів страху

Політика, Читай
Лутковська

Фото з Facebook

За рік окупації Крим перетворився на півострів страху. Про це говорила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська під час засідання 113-ої сесії Комітету з прав людини ООН у понеділок у Женеві (Швейцарія ), повідомляє на сторінці Facebook представник українського омбудсмена Михайло Чаплига.

“У Криму люди бояться висловити свою думку, відчувають страх за своє життя і майбутнє, страх сповідувати свою віру і спілкуватися рідною мовою”, – зазначила Лутковська.

 

До таких висновків омбудсмен дійшла на основі результатів моніторингу, що проводився Офісом омбудсмена на півострові в тісній взаємодії з правозахисними організаціями.  

У рамках моніторингу були зафіксовані численні факти обмежень і порушень прав представників кримськотатарського народу і української меншини. “Фактично, те, що відбувається на півострові – це примус до нової депортації кримських татар, корінного народу Криму”, – зазначила омбудсмен. “.. Подібної до ситуації з кримськими татарами є ситуація з порушенням прав етнічних українців на території АР Крим Фіксуються випадки зникнень і вбивств цивільних активістів, які не розслідуються правоохоронними органами належним чином Закриваються українські школи”, – підкреслила Лутковська.

Нагадаємо, що під час 113 сесії Комітету ООН з прав людини Центр громадянських свобод представив доповідь стосовно порушень прав громадян в Криму і на Донбасі.

 

Схожі новини:

Коментарі