Правозахисники: Крим – це територія страху, де окупаційна влада знищує громадський спротив

Політика, Читай

11180162_825849337500670_1036015000_nПісля окупації Крим перетворився на територію, де панує страх та відсутні механізми захисту прав людини, які продовжують чинити опір окупаційній владі. Саме таки тези висловили автори видання «Півострів страху: хроніка окупації і порушення прав людини в Криму» під час його презентації.

«Ми назвали цю книгу півострів страху невипадково, тому що ми говоримо про те, що в Криму панує атмосфера тотального залякування тих, хто не згоден з тим, що там відбувається», – зазначила один з авторів, голова правління Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик.

Але головна проблема, на думку голови правління Центру громадських свобод Олександри Матвійчук, пов’язана, насамперед, з відсутністю механізмів для захисту прав та свобод людини на окупованих територіях. Особливо це стосується тих, хто не визнає окупації або займається громадською діяльністю.

«Зараз на півострові немає жодних правових механізмів для людини захистити свої права і свободи. Це перший висновок. Другий висновок. Якщо мі порівнюємо ситуацію з правами людини і системою організованих політичних переслідувань на півострові та в Росії, то ми змушені констатувати, що на півострові окупаційна влада використовує всі напрацьовані методи, щоб, як катком проїхатися по будь-який діяльності громадянського суспільства», – констатує Матвійчук.

Дане видання спрямовано на те, щоб представити світу факти порушень прав людини з боку окупаційної влади, привернути увагу міжнародних організацій до ситуації в Криму та спільно з ними намагатися відстоювати права кримчан.

Схожі новини:

Коментарі