У Києві презентували Посібник із захисту прав людини в окупованому Криму

Політика, Соціалка, Читай

посібник17 червня в Києво-Могилянській академії відбувся круглий стіл “Права людини на окупованій території: Крим”, на якому було презентовано аналітичний звіт про порушення прав людини на півострові та Посібник по захисту прав людини для мешканців окупованого Криму.

Матеріали підготовані міжнародними юристами для  американо-української правозахисної організації “Разом”. У презентації брали участь автори Посібника – Іванна Білич, Олена Шараван та Матеуш де Моура Сена, а також голова наглядової ради фонду “Майдан закордонних справ”Андрій Клименко.

 “Мі намагалися зробити рекомендації, що мають практичний характер, – зазначила Олена Шарван. – З початку окупації  були  порушені усі права людини, починаючи з права на життя та закінчуючи правом на охорону здоров’я”.

За словами авторів, у Посібнику вони пропонують понад 60 детальних рекомендацій, що адресовані український владі, міжнародній спільноті, громадським організаціям та населенню. Також автори документу апелюють до російської та місцевої владі Криму.

Серед рекомендацій можна зазначити створення банку даних порушень прав людини в Криму та “гарячої лінії” для повідомлень про порушення прав людини, створення спеціального міжнародного суду на базі українського права із залученням міжнародних юристів, забезпечення мешканців Криму телекомунікаційними продуктами та мобільним зв’язком через сателіти. 

Посібник підготований українською, кримськотатарською, англійською та російською мовами.

З документом можна ознайомитися за посиланням.

Схожі новини:

Коментарі