У Києві презентують книгу про окупацію Криму

Анонси, Читай
censoru.net

censoru.net

30 квітня об 11:00 в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16) відбудеться презентація видання «Півострів страху: хроніка окупації і порушення прав людини в Криму».

У книзі зібрані результати роботи українських правозахисних організацій, зокрема – аналіз порушень міжнародного права у зв’язку з окупацією Автономної Республіки Крим та Севастополя військами Російської Федерації, перелік основних рішень міжнародних органів, у яких дається оцінка цим подіям, а також документальні дані про порушення прав людини на тимчасово окупованій території Криму в період з лютого 2014 по березень 2015 років.

Книга містить задокументовані факти про насильницькі викрадення, тортури та вбивства, якими супроводжувалися окупаційні дії на Кримському півострові, та опис політичних переслідувань і найбрутальніших порушень прав людини в Криму протягом року.

У презентації візьмуть участь автори книги: експерт Регіонального центру з прав людини Сергій Заєць,  голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, голова правління Центру інформації з прав людини Тетяна Печончик, юрист Української Гельсінської спілки з прав людини   Дар’я Свиридова та голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Ольга Скрипник.

Схожі новини:

Коментарі