Більшості вимушених переселенців вистачає коштів тільки на харчі

Соціалка, Читай

54% внутрішньо переміщених осіб (ВПО) витрачають свої кошти виключно на харчування чи змушені заощаджувати навіть на цьому.

дети переселенцыПро це свідчать дані опитування проекту ЄС “Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні”, проведеного у березні 2018 року. Дослідження проводила Міжнародна організація з міграції (МОМ) Було опитано 2 420 ВПО шляхом особистих інтерв’ю, а ще 3 611 ВПО ― телефоном.

Відзначено, що цей показник зріс на 10% у порівнянні з попереднім опитуванням у грудні 2017-го. 

За даними опитування, поточний середньомісячний дохід на одного члена домогосподарства ВПО становить 2 239 грн, що на 207 грн менше, ніж у грудні 2017-го, і нижче за прожитковий мінімум (3 215 грн). Чверть домогосподарств ВПО мають середньомісячний дохід до 3 тис. грн, тоді як майже половина сімей ВПО живуть на 3–7 тис. грн на місяць.

Згідно з дослідженням, медичне обслуговування наразі недоступне для багатьох вимушених переселенців через високу вартість ліків та послуг. Частка ВПО, задоволених доступністю медичних послуг знизилася з 85% у грудні 2017-го до 62% у березні 2018 року.

Майже половина ВПО (48%) мають роботу, 12% – активно її шукають. Близько 40% серед тих, хто шукає роботу, зазначили, що найбільшою проблемою є відсутність вакансій.

 

 

Схожі новини:

Коментарі