Вимушені переселенці з Криму на з’їзді висунули вимоги до української влади

Економіка, Кримчани на материку, Політика, Читай

 

второй сїезд 1У прийнятої на Другому з’їзді вимушених переселенців з Криму резолюції, зазначені основні вимоги до української влади.

Найголовнішими завданнями для влади, на думку вимушених переселенців, є створення з числа представників громадських організацій, що займаються питаннями деокупації та реінтеграції Криму, дорадчого органу за участю представників ВРУ, Адміністрації Президента та Кабміну, прийняття закону “Про стратегію деокупації та реінтеграції територій АРК та міста Севастополя”, державної програми з деокупації та реінтеграції Криму та створення відповідного Фонду для реалізації цієї програми. 

Також делегати з’їзду вважають необхідним внести зміни до Конституції України у частині оптимізації адміністративно-територіального устрою на тимчасово окупованій території Криму, розробити та прийняти низку законів про топоніміку Криму, статус кримськотатарського народу та коллаборантів,  а також законів, що стосуються економічної політики на тимчасово окупованих територіях, та права власності. 

Учасники з’їзду вимагають від народних депутатів України розробити та прийняти нову редакцію Конституції АРК та ввести мораторій на застосування закону “Про створення вільної економічної зони “Крим”. 

Нагадаємо, що українською владою з моменту окупації було виконано багато роботи із забезпечення переселенців, але багато із прийнятих рішень виявилися неефективними або зовсім позбавленими механізму втілення в життя. 

 

 

 

 

 

 

Схожі новини:

Коментарі