У Міносвіти заявили, що вирішать питання перетину блокпостів для школярів з Донбасу, що скаладатимуть ЗНО

Соціалка, Читай
павло полянський

24tv.ua/

Для школярів з Донецької та Луганської областей, що складатимуть тести ЗНО на території України, створюються спеціальні умови, починаючи від перетину “кордону” і закінчуючи місцем проживання під час тестування. Про це Громадському радіо повідомив заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський. 

“Зараз ми розв’язуємо це питання перетину блокпостів з Міністерством внутрішніх справ і з Міністерством оборони, разом з волонтерськими організаціями. Перепустки видають сектор А, сектор Б і інший сектор, але вони не діють для перетину інших. Тому важливо, щоб дитина, можливо, з батьками могла перетинати кордон”, – наголосив Полянський.

Замміністра  заявив, що скласти ЗНО гіпотетично можливо у 18 400 школах,  які знаходяться найближче до кордону з непідконтрольними Україні територіями.

“На той випадок, якщо вони (діти, — ред.) будуть виїжджати, ми вже маємо домовленість, маємо базу даних, що ми зможемо їх поселити на тиждень-три, щоб вони мали нормально скласти іспити й підготуватися до вступних”, – додав він.

Окрім цього, Полянський заявив, що для подачі документі для складання тестування потрібна лише довідки зі школи. 

“Ми реєструємо без документів усіх наявних на ЗНО, достатньо довідки зі школи, що дистанційно ця дитина зареєструвалася. Дитина все рівно прийде потім на тестування, вона або принесе до університету вже документи, або якщо вона не з’явиться – це інше питання. Ми спрямовуємо по тих школах, опорних, де діти прикріплюються для отримання атестатів, щоби всі процедури були зроблені в один день”, – сказав він. 

Нагадаємо, що Міносвіти продовжило терміни подачі заяви на здачу ЗНО до 20 квітня. 

 

 

Схожі новини:

Коментарі