Джапарова: Українська освіта для мешканців окупованих територій допомагає підтримувати зв’язок з ними

Освіта, Читай

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова вважає, що отримання української освіти мешканцями з окупованих територій Криму та Донбасу допомагає втримати зв’язки з цими територіями та у подальшому стане запорукою їхньої деокупації. 

Про це вона наголосила під час прес-конференції “Вступна кампанія-2017: особливості вступу абітурієнтів з Криму та Донбасу і інформаційна підтримка”, повідомляє кореспондент “Под прицелом”.  

 

джепар“Рівень дистанції між українцями на окупованих територіях та на материку зростай щодня. За таких умов освіта є не тільки гарною інвестицією у майбутнє, але й платформою того, що ми будемо повертати… Я впевнена, що в першу чергу і головну чергу ми маємо повертати людей. І українська освіта – це найефективнійшій спосіб підтримувати зв’язок між окупованими територіями та материковою Україною.”, – вважає вона.

Заступник міністра зазначає, що батьки дитини, яка навчається на материковій частині України, будуть цікавиться ситуацією в нашій країні. 

“Їхні батьки, родичі, як мінімум будуть інтегровані в інформаційний простір України – відслідковувати події, які відбуваються в Україні; відслідковувати життя своєї дитини; відслідковувати все інше, що стосується цієї країни, а відповідно, зберегти зв’язок”, – наголошує Джапарова. 

Схожі новини:

Коментарі