Правозахисники знову просять розглянути закон про переселенців

Законодавство, Кримчани на материку, Читай

митинг под ВР5Правозахисники просять Турчинова поставити на голосування законопроект «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», на який у Верховної Ради знову не вистачило часу під час сесії 16 вересня. Текст звернення опублікований Українською Гельсинською Спілкою з прав людини.

“За останніми даними Верховного комісара ООН у справах біженців кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні перевищила 200 тисяч. Однак, держава Україна досі не надала законодавчого визначення цьому явищу та не здійснила заходів, спрямованих на забезпечення прав переміщених осіб на територіях їхнього поселення. Відсутність законодавчого регулювання ситуації, враховуючи наближення холодів, може призвести до справжньої гуманітарної катастрофи”, – заявляють правозахисники.

Окірм 6 організацій-ініціаторів (Центр Громадянських Свобод, Харківська правозахисна група, Українська Гельсинська Спілка з прав людини, СГО “Київський Будинок Прав Людини”, Центр громадянської просвіти “Альменда”, ГО “Донбасс СОС”), звернення вже підписала директор Amnesty International в Україні, представники ГО “Центр Соціальна Дія”, ГО “Фонд соціального розвитку “Наше майбутнє”,  “Центру зайнятості вільних людей”, ВБО “Точка Опори”, ГО “Центр інформації про права людини” та інші. Звернення відкрите для підписання всіма небайдужими.

Нагадаємо, останнім законопроектом про статус внутрішньо переміщених осіб, внесеним у парламент, є проект, розроблемний спільними зусиллями співробітників Адміністрації Президента, представкниками УВКБ ООН в Україні, Харківської правозахисної групи та Громадської Спілки “Координаційна Рада організацій вимушених переселенців з Криму” (зареєстрований під номером 4490а-1).

 

 

 

Схожі новини:

Коментарі