Під посольством Росії відбувся пікет на підтримку кримських татар

Соціалка, Читай

пикет крмтат 125 вересня близько тридцяти громадських активістів і правозахисників вийшли до посольства РФ із вимогою припинити репресії, спрямовані проти кримськотатарського народу.

Правозахисниця Тетяна Безрук зачитала звернення до Посла Російської Федерації, у якому наголосила, що з моменту окупації Криму Росією корінний народ півострову зазнає утискань. Про це свідчать обшуки у школах та домівках кримськотатарських активістів, заборона акцій протесту, погрози депортації тощо.

Учасники пікету збирались прикріпити до паркану листівки з переліком фактів репресій щодо кримчан, але представники внутрішніх сил попросили їх цього не робити. Тож мітингувальники зафіксували “паперові докази” за допомогою скотча на асфальті.

Пікетувальники прикріплюють інформаційні листівки під посольством РФ

Пікетувальники прикріплюють інформаційні листівки під посольством РФ

Підтримати акцію протесту прийшла фотожурналіст Еміне Зіятдінова, яка за походженням є кримською татаркою. Еміне зазначає, що мирні акції важливі для  того, щоби світ дізнавався про проблеми кримських татар, аби залучитись підтримкою міжнародних спільнот. “Я не бажаю, аби в Криму сталось те, що відбувається зараз на Сході України, адже кримськотатарський народ завжди боровся мирним шляхом”.

Еміне Зіятдінова на пікеті проти репресій кримськотатарського народу

Еміне Зіятдінова на пікеті проти репресій кримськотатарського народу

Згідно до звіту ООН з прав людини, за останній місяць із Криму на материкову Україну виїхали понад 2800 осіб, у результаті чого кількість внутрішніх переселенців з АРК перевищила 16 тисяч осіб.

Схожі новини:

Коментарі