В Україні повинен з’явитися музей тоталітаризму, – міністр культури

Культура, Політика, Читай

тоталитаризм

Міністр культури України В’ячеслав Кириленко вважає, що в Україні необхідно відкрити музей тоталітаризму, де відвідувачі змогли б ознайомитися з масштабом комуністичного терору щодо українців. Про це повідомила прес-служба Мінкульту.

“У зв’язку із прийняттям Верховною Радою пакету антикомуністичних законів, згідно з якими комунізм прямо визнано злочинним терористичним режимом, а архіви зі свідченнями про злочини репресивних органів будуть відкриті, необхідно створити музей цієї кривавої епохи – музей тоталітаризму», – підкреслив Кириленко.

Міністр вважає, що такий музей буде виконувати відразу декілька функцій: дослідницьку, просвітницьку і виховну, застерігаючи українське суспільство від рецидивів таких історичних катастроф. Пам’ятники тоталітарної епохи, які підлягають демонтажу, можуть бути представлені в даному музеї.

“Пам’ятники комуністичним вождям, які згідно з новим законом підлягають демонтажу, слід долучити до експозиції музею”, – вважає міністр.

Найближчим часом в Мінкульті запланована нарада за участю громадськості та науковців для обговорення концепції музею тоталітаризму і його можливого місця розташування.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон “Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки”, згідно з яким всі тоталітарні символи заборонені і повинні бути демонтовані.

 

Схожі новини:

Коментарі