На фестивалі кіно DocudaysUA презентуватимуть фільм про Крим після окупації

Анонси, Читай

докудейсНа Міжнародному фестивалі кіно Docudays UA покажуть фільм про Крим після окупації та представлять моніторінг порушень прав людини на півострові. Про це наголошується на офіційному сайті заходу.

Фільм Ксенії Джорно “Къырым” розповідає історію трьох поколінь кримських татар. Стрічку режисерка знімала в Бахчисараї, Євпаторії, Саках та Сімферополі, мешкала в кримськотатарській сім’ї. Задля безпеки героїв, обличчя деяких персонажів не показані, майже всі імена змінені. 

“Після анексії Криму, в мене не було вибору. Не віриться, що репресії такого характеру сьогодні можуть відбуватися в центрі Європи”, – говорить авторка стрічки.

Окрім цього, на фестивалі будуть представлені результати моніторінгу щодо порушень прав людей та відеоісторії спротиву новій російській владі.

“Для кримчан більше не існує ефективних засобів захисту своїх прав та справедливого правосуддя, що підтверджують справи Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Ахтема Чійгоза, Олександра Костенка та інших”, – заявляють організатори заходу.

Коли: 26 березня, з 12.00 до 17.30

Де: різні локації Будинку кіно

 

Схожі новини:

Коментарі