Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження щодо організаторів “референдума” в Криму

Політика, Читай

Прокуратура АР Крим здійснює керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами організації та проведення 16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя незаконного референдуму за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 3 ст. 109, ч. 1, 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України.

прокуратураПро це повідомляє прес-служба Прокуратури АРК. 

Зазначається, що 6 березня 2014 р. у порушення низки положень законодавства України та міжнародно-правових норм депутати Верховної Ради АР Крим прийняли незаконну постанову № 1702-6/14 “О проведении общекрымского референдума”, на який одним з питань виносилося, зокрема, питання про входження АР Крим до складу Російської Федерації на правах суб’єкта.

 На виконання незаконної постанови посадовими особами “Избирательной комиссии Республики Крым” організовано проведення референдуму, за результатами якого Крим було анексовано Росією. Ці дії є ознаками злочину проти засад національної безпеки держави. 

“Вказані дії представників окупаційної влади у визначальний момент значним чином посприяли порушенню суверенітета, територіальної цілісності та недоторканності України, одже мають ознаки злочинів проти основ національної безпеки», – зазначає прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

 

Схожі новини:

Коментарі