Мінкульт стурбований порушенням прав вірян УПЦ КП в Криму

Політика, Читай

Міністерство культури України стурбовано діями окупаційної влади стосовно Української православної церкви Київського патріархату в Криму. 

церковь кпПро це повідомляє прес-служба Кабміну.

Наголошується, що представники УПЦ КП заявляють про регулярне порушення прав і свобод віруючих, зокрема, про захоплення культових споруд. Останній факт, який підтверджує цю тенденцію, був зафіксований 8 листопада в Сімферополі. Про нього заявили в прес-центрі УПЦ КП з посиланням на слова архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента.

Архієпископ пояснив, що співробітники створених російської окупаційної владою організацій, так званих Фонду майна Криму і Міністерства майнових і земельних відносин, вимагали відкрити їм все приміщення кафедрального собору Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі для огляду. Вони також намагалися незаконно проникнути на перший поверх церкви, щоб опечатати його.

У зв’язку з цим Міністерство культури закликає світову спільноту і громадські інститути звернути увагу на системні порушення прав віруючих УПЦ КП, а також не допустити повторення подальшого їх порушення на тимчасово окупованій території Криму.

Нагадаємо, що 14 червня “Апеляційний суд” Севастополя прийняв рішення, яким зобов’язав Кримську Єпархію УПЦ КП виплатити 0,5 мільйони рублів “міністерству” майнових та земельних  відносин Криму, а також звільнити 112 кв. метрів на першому поверсі Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги у Сімферополі.

Схожі новини:

Коментарі