На окупованих територіях Криму та Донбасу тотальна заборона свобода слова – дослідження

Політика, Соціалка, Читай

В окупованому Криму та на тимчасово непідконтрольних Україні територіях Донбасу тотально порушується свобода слова.

свобола словаТакі результати дослідження Інституту масової інформації, повідомляється на сайті Міністерства з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (ВПО). 

Зазначається, що в окупованих Криму та на Донбасі реалізується політика тотальної заборони свободи думки, свободи слова, залякування журналістів та перешкоджання їх професійній діяльності. 

За статистикою Інституту масової інформації з березня 2014 р. по жовтень 2016 р. зафіксовано більше 300 випадків порушень свободи слова, тиску на ЗМІ та журналістів.

Зокрема, зафіксовано проведення обшуків у будинках журналістів, внесення українських журналістів до списків терористів та екстремістів, відкриття кримінальних проваджень за заклики до повернення Криму до складу України, блокування телевежі в Краматорську, обстріли телевеж у Слов’янську, відключення українських телеканалів на півострові та непідконтрольних територіях Донбасу, напади на офіси ЗМІ та журналістів, блокування доступу до понад 113 українських сайтів на сході України та 60 українських сайтів – у Криму. Наразі в окупованому Криму усі кримські медіа змусили перереєструватися відповідно до російського законодавства, а незалежні ЗМІ припинили своє існування.

Схожі новини:

Коментарі