Олександра Кольцова: Ми програли Крим в головах

Культура, Читай

кольцоваУкраїна програла культурну боротьбу за Крим, тому півострів потрібно завойовувати знову за допомогою різноманітних культурних проектів. Про це розповіла під час брифінгу в Києві українська співачка та культурний діяч Олександра Кольцова

“Ми програли Крим в головах. Зважаючи на те, у якому культурному середовищі перебуває населення Криму, ми не маємо опускати руки, намагаючись завоювати прихильність наших громадян там. Там є українці, але ми перестали відслідковувати їхню долю. У нас немає актуальної картини Криму. Відсутність культурної політики щодо Криму з урахуванням його можливостей – є злочинним недбальством”, – вважає співачка. 

На її думку, в Україні потрібно розробити комплекс заходів щодо підтримки української спільноти там. 

“Згідно з Конституцією Росії, яка ніби діє на півострові, вони (окупаційна влада – ред.) не мають відмовити нам в діяльності українського культурного центру. Він там є. Днями його голову викликали на допит, щоб не допустити святкування 9 березня Дня народження Тараса Шевченка. Ми повинні підтримувати українців там більш активно – надсилати їм книги, забезпечити їм доступ до наших культурних програм тощо. Але ми маємо пам’ятати, що на цій території наші громадяни и ми не маємо відлучати їх від українського культурного середовища”, – підсумувала Кольцова. 

 

Схожі новини:

Коментарі