Евпаторійські “просвітяни” відзначили День рідної мови

Культура, Освіта, Читай

День-рідної-мови_9 листопада в Євпаторії відзначили День української мови. Вже за традицією захід пройшов у приміщенні бібліотеки ім.Лесі Українки. Зустріч проводилась за ініціативою спілки “Просвіта”. Багато євпаторійських просвітян залишили Крим після весняних подій, тому на зустріч зібралося близько двадцяти осіб, – повідомляє сайт Кримські українці.

На зустрічі виступав Ігор Котар, голова євпаторійського осередку ВУТ “Просвіта”, який зауважив: “Добре, що ми ще можемо говорити українською мовою”, – додавши: “хоча б тут…”. Привітати українців зі святом прийшли представники вірменської і німецької громад міста – Ірена Борнар і Олександр Склярук. Після щирих вітань і добрих побажань вони читали вірші і навіть співали німецькою, вірменською, російською та українською. Цього дня з Сімферополя до Євпаторії спеціально приїхала Ольга Бондаренко, учасниця союзу письменників України і Союзу українок, яка читала свої поетичні твори про Україну, про рідну землю й мову. В подарунок “Просвіті” вона привезла книги зі своїми віршами.

На зустрічі кримчани читали вірші Тараса Шевченка та Лесі Українки, звучали українські народні пісні та велася дискусія щодо того, як ставляться до української мови в Криму зараз.

Товариство “Просвіта” вже не вперше проводить подібні заходи. Як зазначає керівник організації, у планах зареєструвати спілку офіційно, щоб проводити зібрання до Дня пам`яті жертв Голодомору, яка цього року збігається з річницею Євромайдану.

Схожі новини:

Коментарі