Кримчани зможуть фіксувати порушення власних прав на інтерактивній карті

Освіта, Політика, Соціалка, Читай

18 листопада на засіданні Черноморської миротворчої місії в Києві відбулася презентація Карти порушень прав людини в Криму.

Захід відбувався у рамках проекту “Права і свободи не анексують”. Передумовою до створення карти порушень стали політичні, громадські та адміністративні зловживання російської влади на окупованій території. Зокрема,проведення псевдореферендума в Криму, викрадення кримських татар, введення закону про екстремізм, переслідування кримчан, захоплення Меджлісу, підпалення Мечеті та інше. “Особливістю проекту – є відображення порушень в графічному вигляді”, – наголошують організатори. Суть проекту: максимально залучити кримчан до створення карти, адже наразі над нею працюють адміністратори проекту.

Карта поділена на категорії, згідно із тим, які саме порушення були виявлені: громадянські і політичні права, права корінних народів та національних меншин, культурні та релігійні права,соціально-економічні права. Заповнюється вона ретроспективно. Наразі на карту нанесено вже 214 фактів порушення прав кримчан.

Організатори заходу “Союз вынужденных переселенцев” і “Майдан-Моніторінг”  впевнені, що зможуть налагодити двосторонній зв`язок із кримчанами і в майбутньому карта заповнюватиметься, власне, ними. Також засновники проекту наголошують на тому, що планують співпрацювати із міжнародними організаціями із справ захисту прав людини, а саме ООН та ОБСЄ. “Поки що ми налагоджуємо співпрацю з Крим SOS”, – каже Олена Сирінська, розробник проекту.

Із картою можна ознайомитись на сайті Teraze.

КАРТА

 

 

 

 

 

 

 

Схожі новини:

Коментарі