Порушень щодо визнань кримчан нерезидентами України немає, – представниця Нацбанку

Відео, Дивися

“Порушень, щодо визнань кримчан нерезидентами України немає”, – про це говорить заступник Директора департаменту методології грошово-кредитної політики НБУ Людмила Чепінога в коментарі на сторінці Нацбанка в YouTube.

“Яким чином НБУ відніс кримчан до нерезидентів. На сьогоднішній день в законі суб`єкти, які зареєстровані або проживають на території Автономної Республіки Крим віднесені в межах податкового і митного законодавства до нерезидентів. Крім того, в законі є норма, відповідно до якої Національним банком надано право встановлювати платіжні і розрахункові режими для цих суб`єктів. Тому на цій підставі НБУ було прийнято рішення віднесення тих, хто проживає на території Криму до нерезидентів”, – каже пані Людмила.

“Але я хочу звернути Вашу увагу, що це зовсім не обмежує ті розрахункові режими, які на сьогоднішній день діють для резидентів України. Тому що платежі можна здійснювати як в національній, так і в іноземній валюті. Рахунки можна відкривати, ними можна користуватися і здійснювати платежі, як на території Криму, так і з Криму на материкову частину України”, – доповнює вона.

Схожі новини:

Коментарі