Суд переніс слухання з приводу Постанови №699

Кримчани на материку, Соціалка, Читай

Перше слухання щодо судових позовів від кримчан-переселенців до Національного банку України із приводу Постанови №699 не відбулося, – про це на прес-конференції в Києві заявив голова «Кримського центру ділового і культурного співробітництва «Український дім» Андрій Щекун.

Постанова №699 наголошує на тому, що фізичні особи-підприємці та юридичні особи з Криму оголошуються нерезидентами і не можуть мати рахунків у банках України до перереєстрації на материку. «Ми подавали запит до НБУ стосовно того, щоб прокоментувати цю постанову. Наразі на наш запит нам прийшло посилання на їх канал на Ютубі, де Нацбанк стверджує, що він нічого не обмежує, всі можуть відкривати рахунки так само, як і інші громадяни України. Для цього треба всього-навсього перереєструватися», – наголошує Тетяна Рихтун, керівник медіа-центру «IPC Севастополь».

«Ще один колапс з цими нерезидентами. Перш, ніж зареєструватися, кримчанам потрібно отримати довідку з банку про відкриття соціального рахунку, але в банку навіть інколи не читають Постанову. Коли приходить простий кримчанин, вони не вважають його резидентом і кажуть йому «До побачення». Якщо він не може відкрити соціальний рахунок, значить він не може стати на облік і отримати соціальну допомогу. Тобто порушуються всі права кримчан», – каже Андрій Щекун.

На думку Андрія Щекуна, до цього часу до суду з цим же позовом звернулося близько 20 кримчан.

Нагадаємо, Постанова №699 була прийнята 3 листопада 2014 року, 4 листопада, коли Постанова ще не дійшла до Міністерства юстиції, банки заблокували рахунки всіх фізичних осіб, підприємців і юридичних осіб з Криму.

Схожі новини:

Коментарі