Переселенці можуть залишитись без пенсій

Кримчани на материку, Соціалка, Читай

переселенці узспнБлизько сотні переміщених осіб із Криму та зони АТО сьогодні заповнили Київське управління праці та соціального захисту населення Шевченківського району.

З самого ранку люди стоять у черзі за довідкою, аби у наступному місяці не втратити свої пенсії. На стендах у холі приміщення жодної інформації для переселенців немає. Черга просувається дуже повільно. О 15:30, коли підійшов час «семидесятих», у списку було вже близько трьохсот людей.

Через відсутність інформації деяким доводиться приходити двічі: «Простояла весь день у черзі, а тепер вони кажуть, що банківських реквізитів недостатньо і потрібно нести копію договору. Чого інспектор відразу не сказав, які документи потрібні?», – розказала одна з переселенок.

Відповідно до постанови КМУ № 595  від 7 листопада 2014 р., пенсії та інші соціальні виплати переміщеним особам виплачують за наявності довідки про взяття на облік. Для того, щоб отримати таку довідку, потрібно зайняти чергу за бланком, після чого заповнити його і внести своє прізвище в окремий список.

 

Схожі новини:

Коментарі