МЗС України вимагає припинення політичних репресій проти кримських татар з боку Росії

Політика, Читай
zn.ua

zn.ua

Міністерство закордонних справ України засуджує грубе порушення прав кримських татар з боку окупаційної влади, що відбулося протягом останніх днів на території півострова, та вимагає припинення політичних репресій. Про це йдеться в заяві МЗС України, що розміщена на сайті установи. 

“Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне кричущою протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Автономній Республіці Крим проти кримських татар, наслідком якої стали масові незаконні обшуки і безпідставні затримання 11 та 12 лютого 2016 року тринадцяти громадян України – представників кримськотатарського народу”, – говориться в документі.

Українська держава обурена тим, що російська окупаційна влада намагається “сховати політику знищення кримськотатарського народу за ширмою удаваної боротьби з тероризмом”. У зв’язку з цим МЗС України вимагає припинити переслідування кримських татар та звільнити затриманих. 

“Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити політичні репресії проти громадян України та звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Ельдара Селямієва та Мусліма Алієва”, – наголошується у заяві МЗС. 

Українські дипломати також звертаються до демократичного світу із закликом надати спільного тиску на державу-окупанта, яка порушує не тільки міжнародне право, але й загальнолюдські цінності. 

Нагадаємо, що протягом 11 лютого у Криму представниками окупаційних силових структур було затримано 12 осіб, серед яких більшість – кримські татари. Чотири людини досить знаходяться під вартою. “Прокурор” Криму Наталія Поклонська пов’язує ці обшуки та затримання з боротьбою проти тероризму на півострові. 

 

Схожі новини:

Коментарі