Прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження щодо звільнення з роботи кримського активіста

Політика, Соціалка, Читай

кузьминПрокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження щодо звільнення з роботи активісту з Криму за політичні переконання. Про це повідомляється на офіційному сайті Генпрокуратури України.

“До прокуратури Автономної Республіки Крим звернувся організатор акції, присвяченої дню народження Тараса Шевченка, яка відбулася 9 березня 2015 року у м. Сімферополі, з приводу порушення його конституційного права на працю. За результатами розгляду заяви встановлено, що 10 березня 2015 року Л. Кузьміна звільнено з посади вчителя навчально-виховного комплексу “Школа-сад № 15” м. Сімферополя за “невідповідність займаній посаді” у зв’язку з його участю у вищевказаній акції”, – сказано у повідомленні прес-служби.

У прокуратурі повідомляють, що адміністрація навчального закладу обмежила конституційне право Леоніда Кузьміна на працю за ознаками політичних переконань. Прокуратурою АР Крим 28.04.2015 за вказаним фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 КК України (обмеження прав громадян за ознаками політичних та інших переконань). 

Нагадаємо, організатора акції на честь річниці Дня народження Тараса Шевченка у Сімферополі було затримано 14 березня за використання української символіки.

Схожі новини:

Коментарі