Суд заарештував судно, що незаконно перебувало у територіальних водах в Криму

Транспорт, Читай

судно кантонСуд заарештував судно «Kanton» під прапором держави Тувалу, що у липні минулого року незаконно перебувало в закритому порту Севастополя, а в березні цього року зайшло для завантаження до Херсонського морського торговельного порту. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

За словами  заступника генерального прокурора Анатолія Матіоса, під час слідства було отримано беззаперечні докази вчинення капітаном судна – громадянином Туреччини – злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів.

У зв’язку з цим, йому складено письмове повідомлення про підозру, яке, в передбаченому законодавством порядку, разом із запитом про міжнародну правову допомогу, направлено до компетентних органів Турецької Республіки.

24 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого про арешт судна «Kanton» (тоннаж 5 тисяч) та заборону його використання. Судно перебуває у Херсонському морському торговельному порту.

Схожі новини:

Коментарі