Кримська журналістка стала однією з переможниць премії «Вільна преса Східної Європи-2015»

Кримчани на материку, Культура, Читай
самар телекритика

dusia.telekritika.ua

Кримська журналістка Валентина Самар у цьому році стала однією з переможниць премії “Вільна преса Східної Європи-2015” ім. Герда Буцеріуса. Про це повідомляє офіційний сайт нагороди.

Крім Валентини Самар, в числі переможців опинилось українське агентство журналістських розслідувань “Слідство.інфо” та головний редактор донецького інтернет-видання “ОстроВ” Сергій Гармаш.

Загальний фонд премії «Вільна преса Східної Європи-2015» становить 75 тисяч євро. Так, Валентина Самар отримає 10 тисяч євро, “Слідство.інфо” – 15 тисяч євро, », і Сергій Гармаш – 10 тисяч євро. 

Усього лауреатами премії в 2014 році стали шість журналістів та ЗМІ з Росії, України та Грузії.

Окрім представників України нагороду присудили російській щотижневій газеті “Псковська губернія”, яка у серпні 2014 року опублікувала статтю про загибель російських десантників в Україні, редактору Галині Тимченко російського видання «Медуза» (колишній головний редактор “Ленты.ру”) та грузинському інтернет-виданню Netgazeti.

Офіційна церемонія нагородження відбудеться в Норвезькому Нобелівському інституті в Осло 24 червня.

 Премія ім. Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається з 2000 року. На премію можуть бути висунуті журналісти та ЗМІ з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Росії та України за їхню якість, професіоналізм і громадянську мужність. З 2004 року премію вручає німецький фонд «Цайт-Штіфтунг» ім.  Ебелін і Герда Буцеріуса у співпраці з норвезьким фондом «Вільне слово». 

2014 року премію «Вільна преса Східної Європи» одержали одразу три українські медійники – Тетяна Чорновол, Юлія Мостова і Мустафа Найєм.

Схожі новини:

Коментарі