В Україні не виконується Закон, що дозволяє дітям вимушених переселенців поступати до вузів на пільгових умовах – Щекун

Освіта, Читай

щекунВ Україні не виконується Закон №425-VIII від 14 травня 2015 року, що дозволяє дітям-вимушеним переселенцям поступати до українських вищих навчальних закладів на пільгових умовах. Про це повідомив на прес-конференції в Укрінформ голова громадської організації “Кримський центр ділового та культурного співробітництва “Український Дім” Андрій Щекун.

“Ми отримали листа від заступника міністра освіти Гевко, де сказано, що наразі в Україні не передбачено  пільгового вступу  для дітей внутрішньо переміщених осіб  з тимчасово окупованих територій України. Хоча є відповідний закон (закон №425-VIII – ред.), що прийнятий 14 травня 2015 року, він підписаний президентом 6 червня, вступив  силу 5 липня. Але, що ми маємо? Реально, діти, які сьогодні не знають, що в перелік документів можна подавати довідку про внутрішньо переміщену особу і мати можливість скористатися пільговим або позачерговим або позаконкурсним зарахуванням. Ми промоніторили ситуацію в декількох вузах, але про цей Закон майже ніхто не говорить, дітям кажуть, що вони будуть поступати на загальних засадах”, – зазначив Щекун.

Нагадаємо, що перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун роз’яснила, чому кримські випускники з російськими атестатами не можуть поступати до українських віщих навчальних закладів. 

 

 

Схожі новини:

Коментарі