В Криму посили заходи щодо утримання домашніх тварин

Соціалка, Читай

Окупаційна влада Криму ввела додаткові вимоги до утримання та вигулу домашніх тварін.

Про це йдеться у “наказі Держкомветеринарії”.

Згідно з новими вимогами, собаки та кішки не повинні проживати у місцях загального користування – сходових майданчиках, підвалах, на горищах, суміжних балконах та лоджіях, а також у приміщеннях багатоквартирних будинків загального користування. Якщо у будинку чи квартирі проживає кілька сімей, власник повинен отримати письмову згоду всіх повнолітніх мешканців, перш ніж завести вихованця.

Документом забороняється самовигул собак. Утримання собак має виключати загрозу для інших.

Власники тварин повинні стерилізувати/каструвати своїх вихованців або вживати заходів щодо їх ізоляції, а також застосування контрацептивних засобів, щоб уникнути небажаного потомства.

Вигулювати собак вище 35 см у загрівку в громадських місцях у населеному пункті та за його межами слід у наморднику, нашийнику та на повідку. Вільний вигул дозволено лише на дозволених для вигулу спеціально обладнаних територіях, а також за умови забезпечення безпеки людей та інших тварин. Наголошується, що вигул потенційно небезпечного собаки без намордника та повідець незалежно від місця вигулу заборонено.

Також визначили перелік заборонених для вигулу домашніх тварин місць у Криму. Це території дитячих садків, шкіл та вузів, спортивних майданчиків, лікарень, установ культури, ігрових майданчиків та місць для купання людей

Схожі новини:

Коментарі