В Криму “націоналізують” український бізнес

Економіка, Читай

Окупаційна влада Криму планує передати “у власність республіки” майно іноземців, які “чинили проти Росії недружні дії”.

Про це окупаційний спікер кримського парламенту Володимир Константинов розповів в ефірі окупаційного телеканалу “Міллет”.

За його словами, першими під “націоналізацію” потраплять цементний завод в Бахчисараї та будівельний супермаркет “Новацентр”.

“Усі повноваження передані Раді Міністрів. Працює комісія, ми визначаємо туди підприємства, комісійно розуміємось. Найбільш відомі – «Новацентр», цементний завод Бахчисарайський (комбінат «Будіндустрія»), «Альмінський комбінат будматеріалів» – це Тарути відомого. Розбираємось із їхньою власністю, у тому числі великого «патріота України» Зеленського. У «Новацентрі», цементному заводі Бахчисарайському вже працюють тимчасові адміністрації”, – зазначив Константинов.

Раніше окупаційний парламент Криму ухвалив “постанову” про націоналізацію іноземного майна на території Криму. Йдеться про земельні ділянки та інші об’єкти рухомого та нерухомого майна, що знаходяться на території Криму та належать іноземним фізічним та юридичним особам.

Власником найбільшого будівельного гіпермаркету Криму “Епіцентр” був Олександр Герега. Після окупації півострову гіпермаркет змінів назву на “Новацентр”.

Схожі новини:

Коментарі