У Криму за допомогою мови ворожнечі культивують ненависть до українського

Політика, Соціалка, Читай

скрипник1

Окупаційна влада в окупованому Криму використовує мову ворожнечі, щоб створити атмосферу ненависті до всього українського. Про це під час презентації аналітичної доповіді “Крим: українська ідентичність під забороною” заявила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

“Сьогодні можна констатувати, що за два роки засобами російських та кримських ЗМІ, які є підконтрольними владі, створена атмосфера нетерпимості, навіть ненависти до різних проявів української ідентичності. І це, починаючи від відношення до українських активістів, і до української культури та української мови. Ця мова ворожнечі використовується не лише на побутовому рівні, вона використовується в риториці влади. Наприклад, Поклонська (так званий прокурор Криму – ред.) під час суду над активистом Євромайдана Олександром Костенком говорить про те, що вони судять “не людину, а ідею”. Тобто у Криму зараз засуджується будь-яка ідея, що не відповідає ідеї Кремля, яка говорить про міжнародні стандарти або про стандарти прав людини, або про єдність України”, – зазначила Скрипник. 

Нагадаємо, що сьогодні на адміністративному кордоні з окупованим Кримом було затримано троє активістів Українського культурного центру Криму. 

 

 

Схожі новини:

Коментарі