Україна спростила перетин адмінмежі з Кримом

Соціалка, Читай

Український уряд спростив процедуру перетину КПВВ на з тимчасово окупованими АР Крим та містом Севастополь, а також ОРДЛО.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

Скасували вимогу про обов’язкове встановлення мобільного додатка Вдома та самоізоляцію, пов’язані з Covid-19. Проведення тестування під час перетину КПВВ також не є обов’язковим.

“Вимоги обов’язковості встановлення застосунку Вдома дуже ускладнювали життя наших людей, які вимушено перебувають під окупацією. Більш того, таким ставленням їх офіційно прирівняли до іноземців, що, на мій погляд, є неприпустимим, адже лінія розмежування не є державним кордоном. Це був зайвий бар’єр у процесі повноцінної реінтеграції наших громадян в сучасному українському соціумі. І ми прибрали цю перепону”, – цитує прес-служба міністра з питань реінтеграції Ірину Верещук.

Повідомляється, що тільки 0,28% з усіх тестувань на коронавірус громадян з ТОТ, що проводилися на КПВВ, мали позитивний результат. Цей фактор вказує на недоцільність застосування обмежень для громадян України, що перетинають адмінмежу чи лінію розмежування.

Схожі новини:

Коментарі