Українські школярі вивчатимуть твори кримськотатарських письменників

Культура, Освіта, Читай

Screenshot66До українських підручників з літератури для 5-9 класів будуть включені твори кримськотатарських авторів. Про це повідомляється на сторінці Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва в Facebook.

“У підручники з української літератури (5-9 класів) будуть включені твори кримськотатарських письменників. Задля цього Міністерство освіти і науки України ініціювало створення консультативної групи щодо опрацювання питання вивчення кращих творів кримськотатарської літератури у загальноосвітніх навчальних закладах України”, – пише Мустафа Джемілєв. 

Відділ забезпечення діяльності Уповноваженого Президента прийняв пропозицію до співпраці та почав відбір відповідних творів. 

“Отже ми також зі свого боку маємо запропонувати деякі твори кримськотатарських письменників, тобто їх якісні переклади, які відповідатимуть вимогам навчальної програми з української літератури”, – додає лідер кримських татар. 

 

У підручники з української літератури (5-9 класів) будуть включені твори кримськотатарських письменників. Задля цього Мі…

Posted by Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу on 7 квітня 2015 р.

Схожі новини:

Коментарі