Україна посіла третє місце у рейтингу свободи слова ЗМІ

Соціалка, Читай

ЗМІНа теренах країн Східного партнерства найвільнішою журналістика є в Грузії та Молдові, Україна ж посідає третє місце. Про такі результати Індексу свободи слова ЗМІ повідомила координатор проекту МГО “Інтерньюз-Україна” Наталія Сад, передає Укрінформ.

“Грузія посіла перше місце, Молдова – друге, Україна, як і попереднього кварталу, обіймає третю позицію, Вірменія на четвертій, Азербайджан та Білорусь замикають рейтинг – відповідно на п’ятому та шостому місцях”, – зазначила вона.

За її словами, під час аналізу ситуації в Україні до уваги бралися дані з материкових її регіонів, у тому числі й з Донецької та Луганської областей, але без Автономної Республіки Крим. Сад пояснила, що у випадку врахування інформації з Криму, наша б держава нижчу сходинку й опинилася б на 4-му місці – після Вірменії.

“У Білорусі є всі шанси, аби впродовж наступного опитуваного періоду посісти п’яту сходинку, причому не за рахунок поліпшення ситуації в країні, а за рахунок згортання усіх демократичних процесів в Азербайджані”, – додала Сад.

 

Схожі новини:

Коментарі