У світі підтримали кримського політв’язня Кольченка

Політика, Читай

кольченкоУ першій половині квітня в світі пройшла міжнародна кампанія на підтримку кримського антифашиста і громадського активіста Олександра Кольченка, якого разом з режисером Олегом Сєнцовим утримають в російському СІЗО за підозрою в тероризмі. Про це повідоміла ініціативна група “Комітет солідарності”.

Ініціатором Єдиного тижня дій на підтримку Олександра Кольченка виступила московська організація “Анархістський чорний хрест”.

“Ми хочемо показати, що питання Криму – це не внутрішня проблема України і Росії. Історія з Кримом і Кольченком цікавить європейське співтовариство, для якого важлива українська і російська проблематика. Ми будемо, як і раніше, демонструвати, що беззаконня російської влади не минеться просто так”, – заявила активістка АЧК-Москва Ольга Мирясова.

Акції солідарності з кримчанином в різних форматах пройшли в 16 містах з 8 країн світу. Негайно звільнити Кольченка зажадали жителі Парижа, Бремена, Санкт-Петербурга, Біарріца, Мінська, Тель-Авіва, Харкова, Львова, Тюмені, Солонік, Страсбурга, Марселя, Кривого Рогу, Варшави, Лондона та Києва.

Організатори акції закликають жителів інших міст України приєднатися до кампанії на захист кримського активіста. 

16 травня 2014 р. Олександра Кольченка було заарештовано в центрі Сімферополя, через декілька днів його разом з Олегом Сєнцовим та двома іншими активістами відправили до московського ізолятору. Слідство висуває звинувачення у підготовці терактів на півострові. 

 

 

Схожі новини:

Коментарі