У Севастополі виселяють Акваріум

Соціалка, Читай

У тимчасово окупованому РФ Севастополі збираються закрити відомий Акваріум через закінчення терміну оренди.

Про це повідмоляють місцеві ЗМІ.

Зазначається, що керівництво Інституту біології південних морів (ФІЦ ІнБПМ) вимагає від найстарішого в місті музею – Севастопольського морського акваріума, залишити частину будівлі разом з тваринами.

Будівля адміністративно-лабораторного корпусу з прибудовою (приміщенням Акваріуму) у центрі Севастополя у липні 2016 року була передана у федеральну власність розпорядженням та закріплена ФІЦ ІнБПМ. Сьогодні керівництво цієї установи вимагає, щоб орендар – Севастопольський акваріум-музей – з’їхав через закінчення терміну оренди.

За словами місцевої “влади”, суб’єкти також мають судовий позив щодо грошових питань: ФІЦ ІнБЮМ вважає, що орендар не виконав свої зобов’язання і вимагає відшкодувати збитки.

За інформацією, керівництва Інституту біології південних морів (ФІЦ ІнБПМ), Акваріум не згоден з новою орендною платою та не збирається продовжувати договір оренди.

Однак керівництво Акваріуму розповідає іншу версію: ІнБПМ вирішив розірвати договір оренди ще півтора роки тому.

“Півтора роки тому заступник директора інституту заявив мені, що вони з нами більше співпрацювати не будуть і після закінчення договору оренди пропонуватимуть нам залишити приміщення та знищити колекцію, прибрати все своє обладнання. Вони самі створюватимуть свій акваріальний комплекс, бо Міністерство науки та вищого освіти пообіцяло їм виділити 200 мільйонів рублів на створення нового музею. І, крім усього іншого, ще щомісяця виділятимуть 20-30 мільйонів рублів на утримання акваріума”, – розповів директор Севастопольського акваріума-музею Олексій Єршов. Він додав, що ІнБПМ діє в дусі 1990-х, “віджимаючи” музей.

Схожі новини:

Коментарі