У модульному містечку для переселенців мешкає 12 осіб

Соціалка, Читай

В Запоріжжі будують переселенське містечкоУ модульному містечку, розташованому в Нікополі Дніпропетровської області та розрахованому на 456 місць, мешкає усього 12 осіб. Це обумовлено ціною, яку люди повинні сплачувати за житло, повідомив виконуючий обов’язки міського голови Нікополя Андрій Фісак, передає РБК Україна

За його словами, переселенці не можуть собі дозволити оплачувати житло вартістю понад 800 гривень за людину в місяць.

“Днями ця проблема була вирішена завдяки домовленості місцевої та обласної влади. Тепер переселенці будуть платити за проживання в модульних будівлях 150 гривень на місяць за одну людину, незважаючи на пору року. Всі інші витрати на утримання містечка буде компенсувати обласний бюджет шляхом субвенцій”, – заявив Фісак.

Нікополь став єдиним містом в Дніпропетровській області, який буде отримувати субвенції для компенсації проживання переселенців у модульному містечку. Згідно інформації, в Нікополь з окупованих територій, в основному, будуть направлятися пенсіонери і жінки з дітьми. Таке рішення було прийнято на обласному рівні, бо в місті немає робочих місць для чоловіків.

Модульне містечко в Нікополі відкрився 5 березня і розраховано на 456 місць. Всього в рамках допомоги від уряду Німеччини на Дніпропетровщині було побудовано п’ять транзитних містечок.

Нагадаємо, що представники управління соціального захисту Дніпропетровської області в ході серії перевірок не знайшли 3 тисячі осіб, які фактично не проживають за вказаними адресами.

 

Схожі новини:

Коментарі