У Києві визначили причини, через які вибори на Донбасі не відбудуться

Економіка, Політика, Читай

545b77abd5ba1Нормальному проведенню місцевих виборів на підконтрольній Україні території Донецької області заважає відсутність там українського інформаційного простору, невизначеність у реалізації Мінських домовленостей та складність забезпечення безпеки виборчого процесу. Про це заявив  заступник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Андрусів під час засідання “круглого столу” в Києві, повідомляє Укрінформ.

“Ми сьогодні в цьому контексті, в цій ситуації невирішеності питання Мінських домовленостей, відновлення інформаційного простору, невизначеності з безпекою, ми не бачимо можливості провести вибори саме 25 жовтня”, – сказав Андрусів.

Водночас він зазначив, що питання виборів не повинне висіти у повітрі – має бути призначена інша дата, або визначений інший підхід до організації і проведення виборів.

“Я ще раз підкреслюю, що не можна навіть порушувати питання про те, щоб забрати право виборів”, – сказав він, наголошуючи, що йдеться саме про перенесення дати місцевих виборів.

Андрусів зауважив, що право на волевиявлення під час виборів не є першочерговим у списку головних пріоритетів мешканців Донецької області і переселенців, бо їх більше турбують права на навчання, забезпечення житлом, можливість отримати роботу.

Схожі новини:

Коментарі