У Києві до річниці депортації кримських татар пройдуть заходи (графік)

Анонси, Читай

депортацияВ Києві до 71-ої річниці депортації кримських татар у період з 15 по 18 травня відбудуться такі заходи: 

15 травня, 18:00

Український центр народной культури “Музей Івана Гончара”;

Виставка-інсталяція «Зинджир: ланки пам’яті. День скорботи та пам’яті жертв геноциду (депортації) кримськотатарського народу». У великому залі музею відвідувачі зможуть познайомитися з реконструйованою кімнатою у кримськотатарській оселі (як вона виглядала на момент депортації її жильців), а також аутентичними костюмами, предметами побуту, картинами, картами. Здійснюватиметься демонстрація відповідних відеоматеріалів.

17 травня, о 12:00

Національний музей історії України;

Урочисте відкриття виставки “Hatira albomi” (“Альбом спогадів”), присвяченої до роковин депортації кримськотатарського народу. На виставці будуть експоновані фотографії з сімейних архівів, адже пам’ять – це найдорожче що у нас є.

17 травня, з 20:00-22:00

Майдан незалежності;

Акція-реквієм “Запали вогник в своєму серці”. В рамках акції-реквієма з вогників будуть змальовані півострів Крим з числом 71, контури кримськотатарського національного символу “ТАМГА” і напис “No genocide!!!”. У момент встановлення вогників виконуватимуться кримськотатарські народні пісні, присвячені катастрофі 18 травня 1944 року та її наслідкам.

18 травня, 16:00

Національна опера України;

Офіційний меморіальний захід “Вечір-реквієм”. У вечорі-реквіємі братимуть участь керівники вищих органів державної влади та управління України, члени Меджлісу кримськотатарського народу, народні депутати України, представники громадськості, студентство. Вхід – за запрошеннями Оргкомітету (отримати можна в офісі Крим-SOS).

18 травня, 19:00

Майдан Незалежності;

Всеукраїнський жалобний мітинг в пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу. Виступи керівництва та членів Меджлісу кримськотатарського народу, представників політичних партій та громадських організацій, народних депутатів України.

Нагадаємо, що у Львові до річниці цих подій відбудеться фото-виставка, траурний мітинг та показ фільму. 

Схожі новини:

Коментарі