У Криму продовжують експропріацію майна громадян України

Політика, Читай

Окупаційна влада Криму “націоналізувала” майно ще 77 юридичних і фізичних осіб, які, на думку окупантів, “ведуть підривну діяльність щодо росії”.

Про це розповів спікер окупайційного парламенту Криму Володимир Константинов.

Під екпропріацію потрапили об’єкти санаторно-курортного комплексу: готель “Лондон” та і “1001 ніч”, парк-готель “МАРАТ” та інші.

“У списку також є майно різних сільськогосподарських підприємств, банків (у тому числі – Державного Ощадбанку України), спортивно-реабілітаційних центрів, тенісного клубу в Ялті, Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча і так далі”, – додав Константинов.

За його словами, український бізнесмен Віктор Пінчук втратив житловий будинок і земельну ділянку 455 кв. у Білоглинці, а Андрій Сенченко – 1/4 частку нежитлових приміщень у Ялті.

Також під “націоналізацію” потрапило майно ТОВ “ЮВАС-ТРАНС”, до складу якого входить близько 120 об’єктів рухомого та нерухомого майна в Керчі, а також ТОВ “КАРАКАШ АГРО” з 84 об’єктами в Разгольненському, Сакському та Первомайському районах.

Нагадаємо, що окупаційна влада Криму у 2023 р. розпочала “націоналізацію” майна українців, які “ведуть підривну діяльність проти росії”. У жовтні на продаж було виставлено 35 об’єктів власності українських громадян.

Схожі новини:

Коментарі