Агентство ООН надасть допомогу внутрішнім переселенцям у Київській області

Законодавство, Читай
Фото с официального сайта Агентства ООН

Фото с официального сайта Агентства ООН

17 вересня був підписаний Меморандум про співпрацю між КМДА та Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН), – повідомляє прес-служба Агентства.

Київська область у рамках співпраці отримає від Агентства ООН 1,3 млн. грн., які підуть на надання адресної фінансової допомоги найбільш вразливій групі населення, яка вимушено покинула свою домівку. Загалом в рамках програми співробітництва 800 переселенців отримають одноразову матеріальну допомогу від Агентства ООН у розмірі від 3,5 до 7 тисяч гривень.

До категорій населення, які зможуть отримати допомогу слід відносити: малозабезпечені, багатодітні сім’ї; сім’ї, в яких є особи з особливими потребами; батьки-одинаки; сім’ї, які не мають постійного доходу та проживають в провінційних містах та сільській місцевості; сім’ї, де один або кілька осіб страждають від серйозного захворювання. Загалом в рамках проекту 221 сім’я найбільш вразливих ВПО через Службу у справах дітей та сім’ї Київської ОДА отримають від УВКБ ООН одноразову виплату. Для отримання виплат слід звернутись до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Нагадаємо, що на сьогодні у Київській області прийнято майже 9 тисяч вимушених переселенців.

 

 

Схожі новини:

Коментарі