Закон про вільну економічну зону у Криму підписано

Законодавство, Читай
порошенко1

Фото з офіційного сайту Президента

Президент України підписав закон про вільну економічну зону у Криму, яка запроваджується у межах Автономної Республіки Крим та міста Севастополя терміном на 10 календарних років, починаючи з дати набрання чинності цим законом.

Згідно з проектом закону, його головною метою є “надання соціально-економічних стимулів для зростання івестиційної активності, розвитку туристичної інфраструктури та збільшення трудової зайнятості громадян”. Також наголошується на важливості ролі територіальний громад Криму та вирішення повсякденних питань їхнього життя.

Підписаний закон затверджує, що на території Криму діятиме особливий правовий режим економічної діяльності фізичних та юридичних осіб (порядок застосування норм регуляторного та податкового законодавства України), а також особливий режим внутрішньої та зовнішньої міграції фізичних осіб.  Вільна економічна зона створюється без погодження із належними органами місцевого самоврядування та виконавчої влади.

Додається, що на території ВЕЗ не збираються податки і збори. Фізічна особа, яка має податкову адресу на будь-якій іншій території України (що не ВЕЗ), має зобов’язання задекларувати належну йому на території ВЕЗ нерухомість.

На території ВЕЗ Криму може застосуватися мультивалютний режим – приймається як гривня, так і валюти іноземних країн для оплати вартості товару (послуги, роботи). Також для готівкових розрахунків можут використовуватись неконвертовані валюти, перелік яких встановлює Нацбанк.

В Законі додається, що Україна гарантує захист майнових і немайнових прав фізичних та юридичних осіб на території ВЕЗ Криму відповдіно до законів, які стосуються іноземних інвестицій.

 

 

 

Схожі новини:

Коментарі