Моґеріні розповіла про гуманітарну допомогу Україні

Політика, Читай

Європейський союз надав майже 700 млн євро гуманітарної допомоги українцям, які постраждали внаслідок війни на сході України.

могериниПро це розповіла Високий представник ЄС Федеріка Моґеріні на брифінгу в Києві.  

“Ми – як Європейський Союз – надали майже 700 мільйонів євро гуманітарної допомоги для людей, які постраждали від конфлікту на сході України. Ця сума включає новий транш в розмірі 24 мільйонів євро, про який ми оголосили два тижні тому. Ми – як Європейський Союз – зробили найбільший внесок у роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На сьогодні ми надали найбільше спостерігачів та 33 мільйони євро фінансування. Сьогодні ми працюємо над новим пакетом допомоги в розмірі близько 16 мільйонів євро”, – зазначила вона.

Моґеріні також наголосила, що ЄС й надалі буде підтримувати суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

“Ціллю нашої спільної роботи є досягнення повного виконання Мінських угод. Це питання я сьогодні обговорила з послами ОБСЄ, які відповідають за Спеціальну моніторингову місію та Тристоронню контактну групу. Ми також працюємо в рамках Нормандського формату переговорів в постійному та тісному контакті з Францією та Німеччиною – задля досягнення стійкого політичного вирішення із повним збереженням територіальної цілісності та суверенітету України. Це абсолютний пріоритет для нас”, – зазначила Високий представник ЄС. 

Схожі новини:

Коментарі