Тільки один відсоток дітей-сиріт перевезено з окупованого Криму на материк

Соціалка, Читай

На материкову Україну виїхало тільки 60 дітей-сиріт з анексованого Криму. 

дети-сиротыТакі дані навів заступник директора Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики України Володимир Вовк на засіданні круглого столу в Укрінформі, повідомляє кореспондент “Под прицелом”. 

“На початок анексії, на 1 січня 2014 року, в Автономній республіки Крим проживало 4323 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. В місті Севастополі проживало 672 дитини. На даній час ми обліковуємо всього 60 дітей з усього цього масиву на материковій частини України”, – зазначив він.

За інформацією чиновника, на материк переїхали два дитячих будинки сімейного типу, чотири прийомних сім’ї, але більша частина дітей-сиріт залишається на окупованій території. 

“Жодна дитина не знята з первинного обліку, вони знаходяться в базі даних, але діяльність електронної бази даних на даній території тимчасово призупинена. Тому якихось відомостей про те, де зараз ті діти, чи залишаються вони в інтернатах, якщо вони там були, чи залишаються вони в прийомних сім’ях, на даний момент в нас немає”, – підсумував Вовк. 

 

 

Схожі новини:

Коментарі