Українцям компенсують кошти за зруйоноване війною житло на Сході країни

Соціалка, Читай

З 2020 року українцяс почнуть відшкодовувати кошти за зруйоноване в ході російсько-української війни житло.

донбассПро це повідомив радник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Артем Саліхов , передають УНН – Українські Національні Новини.

“У державному бюджеті 2020 року є бюджетна програма у розмірі 40 млн 200 тисяч грн на компенсацію власникам зруйнованого житла – вартості самого житла. Але ми, виходячи зі спроможності бюджету, маємо певні обмеження та розрахунки, яка сума буде на одне домогосподарство виділятись”, – пояснив Саліхов.

Він зазначив, що цих коштів недостатньо, однак для міністерства дуже важливо відпрацювати сам механізм відшкодування зруйнованого житла, щоб в українців була можливість отримувати ці кошти.

“Потім вже будемо працювати з міжнародними донорами, щоб збільшувати обсяги допомоги. І будемо на наступний рік пропонувати закласти вже більше коштів”, – зазначив радник. 

Також проблемою залишається той факт, що немає актуалізованої інформації про кількість зруйнованих домогосподарств, або вона застаріла.

Він також зазначив, що у міністерстві працюватимуть і над територіальним розподілом коштів, адже наразі програма розповсюджується лише на підконтрольні Україні території.

 

Схожі новини:

Коментарі