Відновлення прав кримськотатарського народу є дуже важливим для України кроком, – президент Центру близькосхідних досліджень

Кримчани на материку, Читай
Президент Центру близькосхідних досліджень Олександр Богомолов вважає, що перш ніж встановлювати нові правила щодо вирішення нормативно-правового питання статусу кримських татар, треба розібратися із тим, що вже було зроблено. Про це він розповів на конференції з вирішення питань щодо забезпечення прав кримськотатарського народу як корінного народу України.
Для прикладу він навів висновки робіт, що провів Центр близькосхідних досліджень.
«Ми провели першу міжнародну конференцію з кримськотатарської мови, ідея якої полягала в тому, що кримськотатарська мова є загрожуваною мовою. Тобто мовою, яка потребує особливої уваги для її відновлення, збереження, ревіталізації. Ми змогли залучити міжнародних експертів, експертів європейських організацій, які займаються цим питанням. Ми також провели конференцію присвячену століттю зі дня смерті Ісмаїла Гаспринського».
Богомолов також додав, що відновити права кримських татар є дуже важливим для України на даному етапі.
«Зараз постає питання – відновлення прав кримськотатарського народу. В юридичному аспекті це дуже важливе питання,відновлення прав корінного народу саме зараз є дуже важливим кроком і ми маємо докласти більше зусиль для того, щоб нарешті відбулося те, що українська держава виконала завдання, яке вона взяла на себе. А саме розробила законодавчу базу, прийняла закон про статус кримськотатарського народу, винесла це питання у міжнародно-правове поле».

Схожі новини:

Коментарі