Прокуратура АРК вимагає 11 років ув’язнення для кримської “сенаторки”

Політика, Читай

Прокуратура АРК та м. Севастополь завершила розслідування та відправила до суду обвинувачувальний акт щодо позбавлення волі на 11 років “сенаторким” РФ від Криму.

Про це пвідомляє прес-служба установи.

Мова йде про Ольгу Ковітіді, яку звинуватили у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України) та виправдовуванні, визнанні правомірною збройну агресію РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Зазначається, що після повномасштабного вторгнення РФ до України “сенаторка” неодноразово публічно підтримала російську агресію, називала розв’язану РФ війну «порятунком населення від фашистської ідеології». «Сенаторка» неодноразово закликала до  активізації «спецоперації» та наголошувала, що це робиться з метою «очищення від погані». “У своїх виступах окупаційна чиновниця підтримувала вчинення російською армією воєнних злочинів та злочинів проти людяності на українській території, а також висловлювала вдячність «захисникам» та «визволителям»”, – йдеться в повідомленні Прокуратури.

Під час російської окупації Криму в 2014 р. Ковітіді перейшла на бік агресора. З квітня 2014 р. стає членом Ради Федерації РФ.

Схожі новини:

Коментарі