ЄС додатково виділяє 4 млн на гуманітарну допомогу Донбасу

Політика, Читай

Європейська Комісія виділяє додаткові 4 млн євро на гуманітарну допомогу на сході України, повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

украина и есЄвропейська Комісія виділила 4 мільйони євро додаткової негайної допомоги, реагуючи на термінові гуманітарні потреби на сході України. Це збільшує загальний обсяг гуманітарної допомоги, яку ЄС надав у 2016 році у відповідь на кризу, до 26,4 мільйонів євро.

“Гуманітарні аспекти кризи на сході України залишаються пріоритетним питанням нашої програми дій. Ці додаткові кошти допоможуть тисячам людей, які потребують термінової допомоги, гідно прожити найхолодніші місяці року”, коментує подію Христос Стиліанідес, Європейський Комісар з гуманітарної допомоги та реагування на кризові ситуації.

Підтримка з боку ЄС надаватиметься через партнерські гуманітарні організації, які надають життєво необхідну гуманітарну допомогу найбільш незахищеним і найбільш ураженим конфліктом людям на сході України. Йдеться про продукти харчування, воду, надання притулку, психосоціальну підтримку та іншу термінову допомогу, зокрема вугілля для опалення. Особливий акцент буде зроблено на захисті населення, а також на терміново необхідному доступі до медичних послуг, мобільних клінік, життєво важливих медикаментів та спеціалізованого медичного обслуговування.

Від початку кризи в квітні 2014-го року Європейський Союз та його держави-члени ЄС надали 371 мільйон євро гуманітарної допомоги та допомоги на якнайшвидше відновлення умов життєдіяльності. 

Схожі новини:

Коментарі