Верховна Рада зняла недоторканність депутатів

Політика, Читай
Верховна Рада України ухвалила в другому читанні закон №7203 “Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)”.
недоторканністьЗа відповідний закон проголосували 373 народні депутати (мінімальна кількість голосів дорівнювалася 300).
Законопроєкт №7203 був зареєстрований у парламенті VIII скликання п’ятим Президентом Петром Порошенком.
Документ передбачає виключення зі статті 80 Конституції положення, що гарантує парламентаріям неможливість бути притягнутими до кримінальної відповідальності, затриманими чи заарештованими без згоди Верховної Ради. Таким чином, у Конституції залишиться лише норма про те, що народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.
2 вересня Комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив висновок до законопроєкту, в якому реконмендує Раді ухвалити в цілому даний законопроєкт про зміни до Конституції.
29 серпня, у перший день роботи, Верховна Рада IX скликання уухвалила постанову про попереднє схвалення законопроєкту “Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України).
 

Схожі новини:

Коментарі