В Україні ввели жорсткі обмеження щодо транспорту та масовивх зібрань

Політика, Читай

16 березня на засіданні українського уряду були затверджені обмеження щодо транспортного сполучення в межах країни, заборонена робота метро та масові зібрання. 

коронавірусВідповідно до рішення Кабінету Міністрів з метою протидії розповсюдження коронавірусу, з 17 березня припиняється робота метро в містах. З 18 березня забороняються залізничні, авіа- та автобусні міжміські й міжобласні пасажирські перевезення. Нацполіція буде контролювати дотримання цих норм. З 12.00 18 березня в Україні припиняються залізничні, авіаційні, автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Наразі міські перевезення можуть здійснюватися за умови наявності до 10 осіб у маршрутних таксі, тролейбусах, автобусах, вагонах трамваю. Особистий автомобільний транспорт громадян може здійснювати рух без обмежень.

Згідно з рішенням уряду з 17 березня заборонено: проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Припиняється робота закладів громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальних центрів, інших розважальних закладів, фітнес-центрів, закладів культури.

МОЗ має тимчасово припинити планову госпіталізацію та планові операції, крім невідкладних та термінових. Також відомство повинне максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому та лікування інфікованих хворих у тяжких станах. 

В країні дозволено надавати послуги з громадського харчування, але тільки з доставкою їжі додому, якщо персонал буде забезпечен засобами індивідуального захисту. Дозволяється торгувати продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також працювати будуть банки та страхові компанії.

Нагадаємо, що Україна закрила кордони через розповсюдження коронавіруса в світі. 

 

Схожі новини:

Коментарі