В Україні виделено 20 млн грн на компенсації за втрачено житло на Донбасі

Політика, Читай
Кабінет міністрів України затеврдив Порядок надання компенсацій постраждалим, житлові будинки/квартири яких зруйновано внаслідок російської воєної агресії на Донбасі. 
донбасс разрухаВідповідне рішення було прийнято 2 вересня на засіданні КМУ, передає прес-служба Мінінтеграції. 
 
“У Державному бюджеті Украйни на 2020 рік на ці цілі передбачено 20 мільйонів гривень. Мінреінтеграції визначено головним розпорядником коштів. Дякую колегам за підтримку. Рішення дуже важливе”, – зазначив віцепрем‘єр-міністр України-Міністр з питань реінтеграції ТОТ України Олексій Резніков.
Зазначається, що горошовий розмір компенсації визначатиметься за показниками опосередкованої вартості спорудження житла у регіонах України, але не більше 300 тисяч гривень.
Бюджетні кошти розподілятимуться серед громадян на підставі інформації про житло постраждалих, яку збиратимуть регіональні органи соціального захисту населення та органи місцевого самоврядування.
Грошова компенсація буде надаватиметься постраждалим, які є власниками житла на контрольованій урядом України території, та яке було зруйноване після 14 квітня 2014 року.
Обстеження пошкодженого та зруйнованого житла, його облік проводитимуть органи місцевого самоврядування, а в разі їх відсутності військово-цивільні адміністрації. 
Рішення про надання грошової компенсації на основі складених списків прийматимуть спеціальні комісії, утворені при органах місцевого самоврядування та при військово-цивільних адміністраціях. Ця комісія визначатиме і розмір грошової компенсації, яка виплачуватиметься постраждалим.
 

Схожі новини:

Коментарі